středa 7. března 2012

Bezpečnost pro váš android

Jako máte ve svém PC antivir tak byste měli chránit svůj android.Na internetu se viry na android dost rozšířily.Takový vir může dokonce i z vašeho android mobilu volat aniž byste o tom věděli.Na android marketu najdete několik antiviru za peníze i zdarma.
 Já používám aplikaci Zoner Antivirus Free.Program vás chrání proti těmto případům:


  • ZPOPLATNĚNÉ SLUŽBY
    PŘÍMÉ VOLÁNÍ NA TELEFONNÍ ČÍSLA
    Umožňuje aplikaci bez vašeho zásahu volat na telefonní čísla. Škodlivé aplikace mohou na váš telefonní účet připsat neočekávané hovory. Toto nastavení aplikaci neumožňuje volat na tísňové linky.
    ODESÍLÁNÍ ZPRÁV SMS
    Umožňuje aplikaci odesílat zprávy SMS. Škodlivé aplikace mohou bez vašeho potvrzení odesílat zpoplatněné zprávy.
  • VAŠE POLOHA
    UPŘESNĚNÍ POLOHY (GPS)
    Umožňuje aplikaci přístup ke zdrojům přesné polohy v zařízení, jako je například systém GPS, je-li k dispozici. Škodlivé aplikace mohou pomocí tohoto oprávnění zjistit vaši polohu a mohou zvýšit spotřebu baterie.
  • VAŠE ZPRÁVY
    PŘÍJEM ZPRÁV SMS
    Umožňuje aplikaci přijímat a zpracovávat zprávy SMS. Škodlivé aplikace mohou sledovat vaše zprávy nebo je smazat, aniž by vám byly zobrazeny.
    PŘÍJEM ZPRÁV MMS
    Umožňuje aplikaci přijímat a zpracovávat zprávy MMS. Škodlivé aplikace mohou sledovat vaše zprávy nebo je smazat, aniž by vám byly zobrazeny.
  • SÍŤOVÁ KOMUNIKACE
    PLNÝ PŘÍSTUP K INTERNETU
    Umožňuje aplikaci vytvořit síťové sokety.
  • VAŠE OSOBNÍ INFORMACE
    ČÍST DATA KONTAKTŮ
    Umožňuje aplikaci načíst všechna data kontaktů (adresy) uložená ve vašem zařízení. Škodlivé aplikace poté mohou dalším lidem odeslat vaše data.
  • TELEFONNÍ HOVORY
    ZACHYCENÍ ODCHOZÍCH HOVORŮ
    Umožňuje aplikaci zpracovat odchozí hovory a změnit číslo, které má být vytočeno. Škodlivé aplikace mohou sledovat či přesměrovat odchozí hovory nebo jim zabránit.
    ČTENÍ STAVU A IDENTITY TELEFONU
    Umožňuje aplikaci získat přístup k telefonním funkcím zařízení. Aplikace s tímto oprávněním mohou určit telefonní a sériové číslo tohoto telefonu, zda zrovna probíhá hovor, volané telefonní číslo a podobně.
  • ÚLOŽIŠTĚ
    UPRAVIT/SMAZAT OBSAH ÚLOŽIŠTĚ USB UPRAVIT/SMAZAT OBSAH KARTY SD
    Umožňuje aplikaci zapisovat do úložiště USB. Umožňuje aplikaci zapisovat na kartu SD.

    Stahovat můžete zde: Zoner

Žádné komentáře:

Okomentovat